Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás rizzsel töltött batyu

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag (125 gramm) előfőzött rizs
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál lekvár
  • 1 csomag (kb. 25 dkg) apróra vágott aszalt szilva
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, megdagasztjuk és duplájára kelesztjük.
2.) A zacskós rizst 10 perc alatt puhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük és összedolgozzuk a többi töltelék-hozzávalóval.
3.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és 10 X 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
4.) Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk. (Nagyon jó állagú a tészta, így a csücskök összetapadnak, de ha mégsem, akkor vízbe áztatott fogpiszkálóval összetűzzük őket. Ezt majd tálalás előtt kihúzgáljuk belőlük.)
5.) A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük őket. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy anélkül tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss