Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, megdagasztjuk és duplájára kelesztjük.
2.) A zacskós rizst 10 perc alatt puhára főzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük és összedolgozzuk a többi töltelék-hozzávalóval.
3.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és 10 X 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
4.) Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk. (Nagyon jó állagú a tészta, így a csücskök összetapadnak, de ha mégsem, akkor vízbe áztatott fogpiszkálóval összetűzzük őket. Ezt majd tálalás előtt kihúzgáljuk belőlük.)
5.) A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük őket. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy anélkül tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre