Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás pulykamell II.

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet jó alaposan megtűzdeljük szalonnával (mindenhova jusson bőven). A szalonna sósságától függően a húst megsózzuk kívülről. A húst sütőzacskóba vagy előzőleg beáztatott római (pataki) tálba tesszük. Körberakjuk aszalt szilvával és - ha maradt - szalonnával. A pulykamell nagyságától függően kb. 1-1,5 óra alatt megpároljuk, megsütjük a húst 150-160 fokos sütőben. Nem kell pirítani a végén, mert akkor kiszárad. Folyadék hozzáadása nem szükséges!

Megjegyzés

Gyorsan összerakható étel, de a végeredmény mennyei. :-) A sózással óvatosan bánjunk. Legutóbb elfelejtettem megsózni, de mivel sok szalonna került bele, nem lett sótlan a kész étel. - ancsuri

Ezek is érdekelhetnek