A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
A piskótához, a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A masszát a formába simítjuk és kb 15-20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük vaníliával és kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal.
A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk és betöltjük a krémmel.
A tetejére a tejszínt a rummal felforrósítjuk, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük. Végül hozzákeverjük az apróbb darabokra vágott aszalt szilvát és az egészet a torta tetejére simítjuk, majd meghintjük őrölt fahéjjal.