Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás csokoládétorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek étolaj
  • A krémhez :
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 10 dkg puha vaj
  • A tetejéhez :
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 80 ml tejszín
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1 ek rum
  • őrölt fahéj

Elkészítés

  1. A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. 
  2. A piskótához, a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A masszát a formába simítjuk és kb 15-20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük vaníliával és kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal.
  4. A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk és betöltjük a krémmel.
  5. A tetejére a tejszínt a rummal felforrósítjuk, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük. Végül hozzákeverjük az apróbb darabokra vágott aszalt szilvát és az egészet a torta tetejére simítjuk, majd meghintjük őrölt fahéjjal.

MÉG TÖBB ISTENI TORTA RECEPT >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss