Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás csirkeragu cukkiniköntösben narancsos bulgurágyon

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát felszeleteljük és vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbevágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a hús megsült, felöntjük a borral. Pár perc után hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

A cukkinit megmossuk, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon, megsütjük a szeleteket.

Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a cikkiniszeleteket úgy hogy a végük túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk.

A bulgurt 1,5-szeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet. A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.

Ezek is érdekelhetnek