Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás csirkefazék

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, majd a meghámozott és finomra vágott vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, félbevágott és lebőrözött combokat. Megsózzuk, hozzákeverjük a kurkumát, a római köményt és a csilipelyhet, és 5-10 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot és egy kevés vizet.
  2. A raguba  keverünk 1 csipet sáfrányt, beletesszük a fahéjat, a meghámozott és lereszelt gyömbért, valamint a megmosott aszalt szilvát, majd belecsavarjuk a lime-ok levét. Kevergetve, közepes lángon főzzük az egészet kb. 40 percig, amíg a hús puhára fő. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta még egyet. Petrezselyemlevelekkel és aprított mandulával megszórva tálalhatjuk.

7 EGYSZERŰ CSIRKÉS EGYTÁLÉTEL HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>>

Ezek is érdekelhetnek