Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvás bableves

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A babot 1,6 liter vízben feltesszük főni ízlés szerinti sóval, borssal, az ételízesítővel, a babérlevéllel, a megtisztított, egészben hagyott hagymával, a felaprított fokhagymával együtt, és lefedjük.
  2. Mikor a bab kezd puhulni, az olajat felmelegítjük, belekeverjük a pirospaprikát, kevés meleg vízzel felengedjük és a leveshez adjuk az aszalt szilvával együtt.
  3. Amikor a bab már megpuhult, a tejfölt elkeverjük a liszttel, egy kis levessel és behabarjuk. Egyet forralunk rajta és kész. A hagymát és a babérlevelet eltávolítjuk. Levesgyöngybetéttel tálaljuk. Ízlés szerint néhány csepp ecettel pikánssá tehetjük.

FEJTETT BABLEVES CSIPETKÉVEL>>> 

JÓKAI BABLEVES>>> 

MAGYAROS BABLEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss