Elkészítés: 1. A pulykamellet fagyosan, az alutálcában, 180 C-ra előmelegített villany- vagy gázsütőbe tesszük, és 1 óra 45 percig sütjük.
2. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, lisztet szórunk rá, és világosra pirítjuk.
3. Állandó keverés mellett felöntjük fehérborral, 1 dl vízzel és a tejszínnel. Ízesítjük egy csipet sóval és pici cukorral. Nagyon alaposan kiforraljuk.
4. A szeletelt mandulát sütőben vagy serpenyőben világosbarnára pirítjuk, és hozzákeverjük a mártáshoz.
5. A pulykamellet felszeleteljük és a mártással körbeöntve, párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre