Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt sárgabarack marcipánnal töltve

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a rummal, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a rum íze.

Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe, és csepegtessük alaposan le.

A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba (annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét).

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, míg a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre, és így hagytam megdermedni a csokoládét.)

Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen 2 hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek