Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt paradicsommal töltött baconos csirke pestos krumplipürével

45 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. Az aszalt paradicsomot fél centis csíkokra vágjuk, a petrezselymet és az oregánót felaprítjuk. Hosszában egy-egy zsebet vágunk a csirkemellekbe. (Ha véletlenül elvágjuk, tűzzük meg egy fogvájóval!)
  2. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, és hideg, sós vízben feltesszünk főni.
  3. A csirkemellet megtöltjük aszalt paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. A bacon szeleteket enyhén sréhen elhelyezzük, egymástól baconszeletnyi távolságra, majd rárakjuk a csirkemelelt, és feltekerjük.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütőbe rakjuk, és kb. 20-25 percig sütjük.
  5. Ha megfőtt a krumpli (forrástól számított kb. 10 perc), leszűrjük. Felmelegítjük a tejet szoba hőmérsékletűre, és ráöntjük a krumplira. Hozzáadjuk a pestot és a vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Krumplinyomóval - ha az nincs, akkor egy villával - összenyomkodjuk, amíg megfelelő krémes állagú nem lesz.
  6. Tálaláskor a csirkemelleket 4 részbe vágjuk, így szépen el tudjuk rendezni a tányéron.

Jó étvágyat!

(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss