Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt gyümölcsös kuglóf

65 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval, verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra.
  3. Ezután keverjük hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tejet, majd az étolajat is.
  4. A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket is.
  5. Ezután apránként, óvatosan, hogy hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot is.
  6. A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
  8. A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.  

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tésztája finom, szaftos, aszalt gyümölcsöt pedig ízlés szerint adhatunk hozzá. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss