Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt gyümölcsös kosárkák

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztájához:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg vaj
  • 1 bögre fehérliszt
  • 1/2 bögre rozsliszt
  • 2-3 kanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg aszalt datolya
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg aszalt ananász
  • 1 nagy friss barack
  • 3 kanál barnacukor
  • 1 kanál kukoricaliszt
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Összegyúrtam a tészta hozzávalóit, tejfölt annyit tettem hozzá, amennyire szükség volt, hogy szép, rugalmas tésztát gyúrjak. Fóliába tekertem és hűtőbe tettem.

A töltelékhez apróra vágtam a hozzávalókat, és egy tálban összekevertem.

A tésztát milliméter vastagságúra nyújtottam, és egy nagy fémkarikával köröket szaggattam ki belőle, amikkel kibéleltem egy muffintepsi üregeit. Továbbá ugyanakkora mennyiségű kisebb köröket vágtam, amivel aztán lezártam a kosárkákat.

A tölteléket ügyesen elosztottam a kosárkákban, jó púposan, hadd legyen bőven, majd rátettem a kisebb tésztaköröket, picit lenyomkodtam a széleit, hadd fedjen alaposan. Egy késsel azért lyukakat vágtam mindegyikbe, hadd távozzon a gőz, tojással megkentem és barnacukorral megszórtam.

Előmelegített sütőben piros-ropogósra sütöttem a gyümölcsös finomságokat.

Megjegyzés

Az aszalt finomságok tökéletesen harmonizáltak a barnacukor és a fahéj aromájával, ropogós, belül picit ragacsos, de nem ragadós töltelékkel. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss