Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt gyümölcsös focaccia (tojásmentes)

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, az olívaolajjal és 1 csipet sóval. Kis adagokban hozzáöntünk 3 dl meglangyosított vizet, puha, rugalmas tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát négy egyenlő részre oszjuk, mindegyik adagot ovális alakúra lapítjuk, és beléjük nyomkodjuk a megmosott, alaposan lecsepegtetett mazsolát, továbbá az aszalt vörös áfonyát. A focacciákat sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. (Hagyjunk közöttük elegendő helyet!) Végül további 15 percig kelesztjük a sütiket.
  3. A focacciákat 1-1 ek kristálycukorral szórjuk meg, majd a 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Némi porcukorral meghintve tálaljuk.
Instant élesztő helyett használhatsz 1/2 kocka friss élesztőt is. Ehhez mérj ki egy pohárba kb. 1 dl-t a 3 dl meglangyosított vízből, szórj bele 1 tk cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Végül az így kapott elegyet add a liszthez.

Ezek is érdekelhetnek