Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt barackos-ricottás pite

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg ricotta
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 kanál liszt
  • 20 dkg aszalt barack

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, majd összegyúrjuk a langyos tejben pici cukorral felfuttatott élesztővel. Rugalmas, selymes cipót gyúrunk.

Kettéosztjuk és kinyújtjuk, az egyik lapot a tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk.

A töltelékhez a ricottát habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

Az aszalt barackot annyi vízzel öntjük fel, amennyi ujjnyira ellepi, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Leszűrjük, csak 2-3 kanál levet hagyunk rajta, és turmixoljuk.

Az alsó lapra kenjük, majd rásimítjuk a ricottatölteléket is.

A másik lapot a töltelékre tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és 1 órát pihentetjük-kelesztjük.

Villával megszurkáljuk, közepes hőfokon rózsaszínűre sütjük, melegen megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Nagyon finom sütemény, az aszalt barackos pürét helyettesíthetjük keményebb baracklekvárral. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss