Elkészítés: A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, majd összegyúrjuk a langyos tejben pici cukorral felfuttatott élesztővel. Rugalmas, selymes cipót gyúrunk.
Kettéosztjuk és kinyújtjuk, az egyik lapot a tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a ricottát habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
Az aszalt barackot annyi vízzel öntjük fel, amennyi ujjnyira ellepi, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Leszűrjük, csak 2-3 kanál levet hagyunk rajta, és turmixoljuk.
Az alsó lapra kenjük, majd rásimítjuk a ricottatölteléket is.
A másik lapot a töltelékre tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és 1 órát pihentetjük-kelesztjük.
Villával megszurkáljuk, közepes hőfokon rózsaszínűre sütjük, melegen megszórjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre