hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árvácska

MME MME
5 3.4/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 tojás
  • 12 kanál cukor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • pici kakaó
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 24 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: I. 3 tojásból, 3 kanál cukorból, 1 puncs ízű pudingporból, egy csipet sütőporból piskótát sütünk őzgerincformában.

II. 3 tojásból, 3 kanál cukorból, 1 vanília ízű pudingporból, egy csipet sütőporból piskótát sütünk őzgerincformában.

III. 6 tojásból, 6 kanál cukorból, 1 csokoládé ízű pudingporból, egy csipet sütőporból piskótát sütünk tepsiben.

A krémhez 2 dl tejben 1 csomag vanília ízű pudingport 4 dkg cukorral elkeverünk és megfőzünk. 25 dkg margarint 20 dkg cukorral habosra kavarunk. Ha a puding kihűlt, a két masszát összekeverjük.

A krém 3/4 részét rákenjük a barna lapra, a többihez kakaót keverünk.
Az őzgerinc formában sült tésztákat hosszában kétfelé vágjuk, és a 4 hosszú tésztát megkenjük a barna krémmel. Egy puncsot egy vaníliával összeragasztunk. Majd az így kapott két őzgerincet a tetejénél is megkenjük és összeragasztjuk. Végül az egészet a barna piskótába tekerjük.

Tetejét csokimázzal bevonhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss