Elkészítés: I. 3 tojásból, 3 kanál cukorból, 1 puncs ízű pudingporból, egy csipet sütőporból piskótát sütünk őzgerincformában.
II. 3 tojásból, 3 kanál cukorból, 1 vanília ízű pudingporból, egy csipet sütőporból piskótát sütünk őzgerincformában.
III. 6 tojásból, 6 kanál cukorból, 1 csokoládé ízű pudingporból, egy csipet sütőporból piskótát sütünk tepsiben.
A krémhez 2 dl tejben 1 csomag vanília ízű pudingport 4 dkg cukorral elkeverünk és megfőzünk. 25 dkg margarint 20 dkg cukorral habosra kavarunk. Ha a puding kihűlt, a két masszát összekeverjük.
A krém 3/4 részét rákenjük a barna lapra, a többihez kakaót keverünk.
Az őzgerinc formában sült tésztákat hosszában kétfelé vágjuk, és a 4 hosszú tésztát megkenjük a barna krémmel. Egy puncsot egy vaníliával összeragasztunk. Majd az így kapott két őzgerincet a tetejénél is megkenjük és összeragasztjuk. Végül az egészet a barna piskótába tekerjük.
Tetejét csokimázzal bevonhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre