Elkészítés: Egy nagy tálban dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és a joghurtot. Ha már homogén tésztát kaptunk, lisztezett felületen gyúrjuk át. Osszuk a tésztát 4 (nagy kenyerekhez) vagy 8 (kis kenyerekhez) egyforma részre, és nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag kör alakban.
Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel. A paradicsomokat és a leszűrt articsókát keverjük össze kevés olívaolajjal, és a felforrósított serpenyőben süssük elő kb. 4 perc alatt, míg a paradicsomok kissé megbarnulnak. A tűzről levéve szórjuk meg oregánóval.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A kinyújtott laposkenyerek tetejére kanalazzuk az elősütött zöldségeket. Szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal, és a sütő alsó rácsára téve süssük kb. 10 perc alatt ropogósra, aranybarnára.
Amíg sülnek a laposkenyerek, a rukkolát keverjük össze a parmezánforgácsokkal, a citrom levét facsarjuk rá, csurgassuk meg olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A frissen sült laposkenyereket pizzaszeletelővel felszeleteljük, és a frissítő rukkola salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre