Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Articsókás-paradicsomos laposkenyér

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl joghurt
  • A tetejére:
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 konzerv articsókaszív
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 4 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Valamint:
  • 4 marék rukkola
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 dkg parmezán sajt (forgács)
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálban dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és a joghurtot. Ha már homogén tésztát kaptunk, lisztezett felületen gyúrjuk át. Osszuk a tésztát 4 (nagy kenyerekhez) vagy 8 (kis kenyerekhez) egyforma részre, és nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag kör alakban.

Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel. A paradicsomokat és a leszűrt articsókát keverjük össze kevés olívaolajjal, és a felforrósított serpenyőben süssük elő kb. 4 perc alatt, míg a paradicsomok kissé megbarnulnak. A tűzről levéve szórjuk meg oregánóval.

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A kinyújtott laposkenyerek tetejére kanalazzuk az elősütött zöldségeket. Szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal, és a sütő alsó rácsára téve süssük kb. 10 perc alatt ropogósra, aranybarnára.

Amíg sülnek a laposkenyerek, a rukkolát keverjük össze a parmezánforgácsokkal, a citrom levét facsarjuk rá, csurgassuk meg olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A frissen sült laposkenyereket pizzaszeletelővel felszeleteljük, és a frissítő rukkola salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss