hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Arroz con pollo (Rizses csirke)

MME MME
3 3.2/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók: (4 személyre):
  • 1 darab másfél kilós vágott csirke,
  • 3 evőkanál olíva- (vagy növényi) olaj,
  • 1 nagy hagyma,
  • 1 nagy gerezd fokhagyma,
  • 1 nagy, édes, piros húsú paprika,
  • 1 érett paradicsom,
  • csipetnyi sáfrány,
  • frissen őrölt fekete bors,
  • 40 dkg rizs,
  • 5 dl tyúkleves (1 leveskockából),
  • 12 kimagozott fekete olajbogyó,
  • ízlés szerint esetleg 1 kávéskanál kapribogyó,
  • 12 dkg mélyhűtött zöldborsó

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét jól megtisztítjuk, nyolc darabra vágjuk, megmossuk, szalvétán megszárítjuk, majd jól záródó fedelű, nehéz, lehetőleg vasfazékban az olajban aranybarnára pirítjuk. Kivesszük az edényből, félretesszük. Beletesszük az edénybe a megtisztított, finomra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a vékony szeletekre vágott paprikát, és lassú tűzön öt-tíz percig pároljuk. Azután a csirkedarabok következnek: sóval, borssal megszórjuk, s az edényt lefedve, lassú tűzön tizenöt percig főzzük. Akkor hozzákeverjük a rizst, hozzáöntünk három deciliter húslevest, majd további tizenöt perc főzés után a maradék húslevest, hozzáadjuk az olajbogyót, esetleg a kapribogyót, s még addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul, és a rizs fel nem szívta a lét. Ha kell, ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek