hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árparizottó spárgával és gombával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forrósítsuk (de ne forraljuk!) fel az alaplét 5 dl vízzel, majd fedjük le, és főzzük lassú tűzön.

A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 5 percig, hogy a gomba is megpuhuljon. Keverjük hozzá az árpagyöngyöt, majd a forró alapléből 5 decit. Fedő alatt főzzük 30 percig, ha szükséges, adjunk hozzá az alapléből.

A megtisztított spárgák csúcsát vágjuk le, tegyük félre, a többit vágjuk falatnyi darabokra. A spárgacsúcsokat blansírozzuk a forró alaplében 2 percig, ezután vegyük ki, és tegyük tányérra.

Öntsünk további adagokat a forró alapléből az árpagyöngyhöz, egyszerre mindig csak keveset, hogy fel tudja szívni, s közben gyakran kevergessük. Az utolsó adag lé hozzáadásakor szórjuk bele a spárgaszárdarabokat is, majd a reszelt parmezán sajtot.

Végül tegyük a rizottó tetejére a spárgacsúcsokat, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss