Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újabb hatalmas árzuhanás: ezeket a termékeket vehetjük meg mától jóval olcsóbban – itt a lista!

default user icon
MME
Az Aldi elkezdte, a Lidl folytatja: a sajt ára náluk is elindult lefelé a lejtőn, és meg sem áll a 25%-os csökkenésig! Mutatjuk, melyik termék mennyibe kerül március 6-tól.

A Lidl magyaroszági bolthálózatában március 6-tól, hétfőtől jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb sajtok árát – ezt a boltlánc vállalati kommunikációs cégvezetője közölte a Világgazdasággal. Tőzsér Judit ezt azzal indokolta, hogy a Lidl Magyarország mindent megtesz, hogy vásárlói számára a legjobb árakat tudja biztosítani.

Az intézkedésnek köszönhetően a sajtok ára, kiszereléstől és típustól függően, akár 25 százalékkal csökken – itt a konkrét lista:

  • a saját márkás Pilos 250 grammos Edami darabolt sajt 25 százalékkal kerül majd kevesebbe, és a jelenlegi 999 forintos ár helyett holnaptól 749 forintba kerül majd,
  • az 1 kilogrammos kiszerelésű Pilos trappista sajt 23 százalékkal, azaz 900 forinttal lesz olcsóbb, 2990 forintos áron lesz elérhető a mostani 3890 forint helyett,
  • míg a 700 grammos Pilos trappista sajt 21 százalékkal, azaz 800 forinttal kerül majd kevesebbe, így 2999 forintot kell majd érte fizetni.
  • A laktózmentes 700 grammos kiszerelésű Pilos trappista sajt esetében az árcsökkenés mértéke szintén 21 százalékos, hétfőtől 2999 forintért lesz elérhető az áruházakban.

Mi áll az árcsökkenés hátterében?

A trappista árának csökkentése a hét közepére nyúlik vissza. Március 1-jén az Aldi Magyarország bejelentette, hogy terméktől függően 20–23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja a magyar beszerzésű trappista sajtjait. Hamar kiderült, hogy nemcsak az Aldi járt el így, hanem a CBA is, csak ők nem verték nagydobra. Ezek után sejthető volt, hogy a Lidl Magyarország sem marad ki a sorból, és beszáll az árcsökkentésbe. Ez most meg is történt – írja a VG. 

Mi lesz a következő?

A következő árcsökkentett termék már fel is tűnt a színen, ez pedig nem más, mint a száraztészta. Ám a Lidl és az Aldi helyett most a CBA diktálja a tempót: Fodor Attila, a cég kommunikációs vezetője pénteken a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy néhány napon belül a CBA és a Príma üzleteiben csökkenni fog a száraztészta ára, az árcsökkentés mértéke 5 százalék körüli lesz. Fodor ezt azzal magyarázta, hogy a legnagyobb magyar beszállító, a Gyermelyi ezen a héten ugyanekkora arányban mérsékelte a száraztészta átadói árát, és ezt az árelőnyt adja át teljes egészében a CBA a vásárlóknak. Arra lehet számítani, hogy minden bizonnyal napokon belül kiderül, hogy az Aldi, a Lidl és a többi bolt is csökkenti a száraztészta árát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss