hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranypogácsa

MME MME
1/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 tojássárgáját,
káváskanálnyi sót és szükség szerinti tejfelt összegyúrunk lágyan
gyúrható tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az egy órával
előbb már elkészíttett és hideg helyen pihentetett vajastésztát
belecsomagolhassuk. A vajastésztát 15 dkg lisztnek 24 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük.

Az összetett tésztát négyszer-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg
legvégül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsavágóval kiszúrva tojással
megkenjük. Vajazott tepsiben forró sütőbe téve, szép sárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss