Elkészítése: 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 tojássárgáját,
káváskanálnyi sót és szükség szerinti tejfelt összegyúrunk lágyan
gyúrható tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az egy órával
előbb már elkészíttett és hideg helyen pihentetett vajastésztát
belecsomagolhassuk. A vajastésztát 15 dkg lisztnek 24 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük.
Az összetett tésztát négyszer-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg
legvégül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsavágóval kiszúrva tojással
megkenjük. Vajazott tepsiben forró sütőbe téve, szép sárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre