Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska muffin gluténmentesen

55 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek eritrit
  • 2,5 dkg friss élesztő + 1 mk cukor
  • 25 dkg Miklós univerzális liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A beforgatáshoz:
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg eritrit
  • olvasztott vaj
  • a tepsihez:
  • vaj
  • A tálaláshoz:
  • 1 tasak GM vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint eritrit vagy cukor

Elkészítés

  1. Kb 1 deci tejet langyosra melegítjük, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe mérjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. A maradék tejet apránként adjuk hozzá, nekem összesen 1,5 deci kellett hozzá. A dagasztókarral egynemű, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 1/2 órát kelesztjük. Közben a muffintepsi mélyedéseit kikenjük vajjal. A diót és az eritritet kimérjük és összekeverjük. A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, mindegyikből 4-4 gombócot formálunk. A tésztagolyókat olvasztott vajba mártjuk, megforgatjuk a cukros dióban, és a tepsi mélyedésébe teszünk. Újabb 1/2 órát kelesztjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. A pudingport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és a "muffinhoz" kínáljuk

Ezek is érdekelhetnek