Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska klasszikusan

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl langyos tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A kenéshez és szóráshoz:
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg őrölt dió
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a csipet sót. Hozzákeverjük a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejben elmorzsolt élesztőt.
  2. Alaposan összedagasztjuk, majd 30 percig kelesztjük. Egy sütőformát kikenünk margarinnal és kilisztezzük. A diót összekeverjük a cukorral.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A darabokat, nem túl szorosan tegyük egymás mellé a tálba, megkenjük olvasztott vajjal és szórjuk meg a cukrozott dióval. 180 °C on 30-35 perc alatt süssük meg .

Ezek is érdekelhetnek

Friss