Az aranygaluska tésztájához a liszteket, az utifűmaghéjat és őrleményt, a keményítőt, a sütőport és az édesítőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, és jó alaposan összedolgozzuk.
Enyhén köleslisztes lapon kinyújtjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, az aljára szórunk a dióból, majd egy sorban, szorosan egymás mellé rajuk a tésztakorongokat, vékonyan beolajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd újra tésztakorongok következnek, olajozás, diószórás, amig a tészta el nem fogy.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütjük az aranygaluskánkat.
A sodóhoz a kókusztejet lassú tűzön felmelegítjük, édesítjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt, és összeforraljuk.