Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranydurbincs filé corn flakes bundában

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. Két egyforma nagyságú aranydurbincsból éles késsel levágunk egy-két filét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a halfűszerkeverékkel, rácsorgatjuk a citromlevet, és legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
  2. Egy tálcára terítjük a kukoricapelyhet, majd kissé összemorzsoljuk (arra azért figyeljünk, hogy ne legyen túl morzsalékos).
  3. Egy tányérba belekanalazzuk a kukoricalisztet, egy másik tányérba felütjük a tojásokat, hozzáadunk egy csipet sót, és villával alaposan összekeverjük.
  4. A befűszerezett halfilét először beleforgatjuk a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.
  5. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk  az olívaolaj felével.
  6. Ezután ráhelyezzük a bepanírozott halfilét, majd meglocsoljuk mindegyiket a maradék olívaolajjal.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)

Ajánljuk még:

Még több halas főétel >>> 

ÍGY HAT AZ EGÉSZSÉGÜNKRE, HA ELEGENDŐ HALAT ESZÜNK! >>>

Megjegyzés

Én párolt-fűszeres zöldségkeverékkel tálaltam, mely remekül illik a halhoz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss