Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őrület! 30 ezerért ehetünk arannyal bevont fánkot - fotók!

Lélegzetelállító desszertet alkotott meg egy New Yorki-i étterem, igaz, az árát is megkérik. Az arannyal bevont fánk darabját 100 dollárért, azaz majdnem 30 ezer forintért árulják.

 A New York-i Manila Social Club étteremben hagyományosan Fülöp-szigeteki ételkülönlegességeket szolgálnak fel, ám most az étterem tulajdonosa, Björn Delacruz gondolt egy nagyot, és megalkotta az ehető aranyfánkot.

A finomságért bizony jó mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a vevőknek, egy darab fánk ugyanis 100 dollárba, azaz majdnem 30 ezer forintba kerül.

A különlegesség tésztája jamgyökérből készül, a beletöltött krém alapja pedig a világ legdrágább pezsgője, a Cristal. Az italból egy zselés mousse-t készítenek, ezzel töltik a fánkot, amit aztán 24 karátos ehető aranybevonóval vonnak be, majd aranypelyhekkel díszítenek.

Éppen ezért csak a díszítésére másfél órát szánnak, hiszen az aranypelyheket egy csipesz segítségével egyesével helyezik a desszertre.

Az étterem tulajdonosának elmondása szerint egyébként már több tucatot sikerült eladniuk, jellemzően esküvőkre vitték a borsos áru édességet.

 A fánk neve egyébként Golden Cristal Ube Donut, ha valaki ellenállhatatlan késztetést érezne, hogy (v)egyen egyet. Szerencsére ezt mostantól bárki megteheti (aki New Yorkban jár), hiszen az aranyfánk már az étterem állandó kínálatába is bekerült.

Érdekességek >>>
ILYET MÉG NEM LÁTTÁL: ÉLETNAGYSÁGÚ SZOBROK CUKORBÓL - FOTÓK! >>>
MINDEN, AMIT EDDIG NEM TUDTÁL A CSOKOLÁDÉRÓL! >>>
LÁTTÁL MÁR 21 MÉTERES CSOKIT? SZÉDÜLETES FOTÓK BELGIUMBÓL! >>>
BÉLFÉREG ÉS GYAPOTEVÉS - BIZARR FOGYÓKÚRÁS MÓDSZEREK A MÚLTBÓL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss