Elkészítés: A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az őrölt kávét, a sütőport, a lisztet és 6 habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Vajazott, lisztezett formában közepes tűznél sütjük, amikor kihűlt, 2 lapra vágjuk.
A krémhez a porcukrot, 3 tojás sárgájával, 1 egész tojással, a vaníliás cukorral és 2 dl tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időközben hozzáadunk 2 evőkanál erős feketekávét és 5 dkg reszelt főzőcsokoládét. Amikor kihűlt, a krémhez keverünk 20 dkg vajat.
Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévágott lapot, és kívülről is bevonjuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre