A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy nagyobb sütőlapot sütőpapírral beborítjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőlük, két tenyerem között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal kis mélyedést készítetünk rajtuk.
A sütiket az előkészített sütőlapra helyezzük, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltötjük a diós töltelékkel (kb. 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe), és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele. Dermedésig hűvös helyre tesszük, majd kínáljuk.