hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Apró töltött káposzta

4.5/5
120 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst, a szalonnát, a rizst, a fűszereket és a vizet összegyúrom, állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

A káposztát leforrázom és kierezem, a félbevágott káposztalevelet még egyszer félbevágom. Lehet most már tölteni a káposztát: pici tölteléket teszek a levélbe és feltekerem.

Az edény aljára aprókáposztát rakok, erre jön a töltött káposzta szép sorba rakva kicsit szorosan, nehogy szétmenjen a főzéskor. A káposzta tetejére lehet rakni paradicsomlevet vagy kaporlevelet és még vereshagymát és 1 nagy fej fokhagymát (én a töltelékből kihagyom, inkább a káposzta tetejére teszem, és így főzöm meg). Kb. 1 órát főzöm takarékon.

Megjegyzés

A család és a barátok kedvence a töltött káposztám. Családi összejövetelre és a barátoknak névnapra és ballagásra is nekem kell tölteni. Mivel kicsi káposztát töltök, így ez időben hosszabb, de megéri.
- margo56

Ezek is érdekelhetnek

Friss