Elkészítés: A cukrot a vaníliával és gyömbérrel elkeverem. A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen egyenletesen vékonyra nyújtom. Hosszában megfelezem. Az egyik keskeny lapot felhasználásig hűtőben tárolom.
A másikat a vaj felével vékonyan megkenem. A vaníliás cukorkeverék felét egyenletesen elosztom a tésztán. Előbb az egyik hosszanti oldalát kezdem szorosan feltekerni a tészta közepéig, majd a másikat. Az így kapott tekercset középen kissé összenyomom, 1 cm vastag szeletekre vágom. Lapos tálra rakosgatom, és beteszem a hűtőszekrénybe.
A másik tésztaféllel ugyanígy járok el. Nagyjából 15 percnyi hűtés után a sütőt 180 fokra előmelegítem, sütőpapírral borított tepsire rakosgatom a kis pálmaleveleket, és 12-15 perc alatt világosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre