Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Apró csokis kuglóf

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az étcsokoládét és a vajat egy lábasba tesszük, folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a sárgájával. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, az őrölt fahéjat és az őrölt mandulát. A tojásos masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a csokis- vajas krémet.

2.

4 db mini kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

3.

A tejszínt felmelegítjük. Egy másik lábosban felolvasztjuk az étcsokoládét. Hozzáadjuk a  tejszínt és a kávélikőrt. Összekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A mázt ráöntjük a süteményekre, és hagyjuk megszilárdulni.

11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT HÚSVÉTRA >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

KUGLÓFOK ÉS KALÁCSOK - VÁLOGATÁS >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss