Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagyma-, kucsmagomba- és pálinkafesztivál: a legjobb áprilisi gasztroprogramok

Az április már annyira tavasz, hogy ha lehet, akkor minden szabadidőnket töltsük kint, a friss levegőn. A családi, baráti kiruccanások megtervezéséhez remek ötleteket kínálnak a gasztrofesztiválok, országszerte. A boros rendezvények mellett többek között medvehagyma fesztivál, utóhúsvét, kucsmagombászás, pálinkafesztivál és boszorkányos májusfaállítás is vár minket.

2016. április 01-május 31. Itthon vagyunk, nyitva vagyunk!, Tarcal >>>

A tavaszi időszakban minden hétvégén nyitott pincével és különleges programokkal várják a tarcali Kövesdi Pincesor borászai a borkedvelőket 10.00-19.00 óra között. Tematikus borkóstolók, piknik a borásszal és természetesen helyi kézműves finomságok. Részletek hamarosan!

2016. április 02-03. HÚ!SVÉT, Palkonya >>> 

A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén. Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A vendégek a belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatják, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatják. A pluszkilók miatt felesleges aggódni, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat könnyedén legyalogolhatja bárki.

2016. április 03. Indiai íz- és egészségfesztivál, Budapest >>> 

Gasztronómia, életmód, egészség és önismeret. Idén már 4. alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból. A rendezvény gasztronómiai sátrában elsősorban az indiai konyhát mutatják be a szervezők, számos kiváló szakács látványfőzésén keresztül. Mivel a krisna tudatú hívők az ahimsza, azaz az erőszakmentesség elvét követik, így színes ételeik vegán módra lesznek elkészítve.

2016. április 08-10. Medvehagymafesztivál, Orfű>>> 

A Pécs közeli Orfűn idén is megrendezésre kerül a Medvehagyma Fesztivál, amely kellemes szórakozással és finom ételekkel az egészséges életmódot hivatott hirdetni. A három nap alatt a felnőtteket és a gyerekeket is remek programokkal várják a szervezők. A gasztronómiai rendezvényen az illatos medvehagyma és medvehagymás ételek mellett zene, színház, játékok, kisvonatozás, előadások, bemutatók, kiállítás és versenyek várják az érdeklődőket.

2016. április 08-10. Gerilla Gourmet, Szeged >>>  

Áprilisban újra Szeged lesz Magyarország gasztro fővárosa. A szervezők Szeged városának legszebb terét egy gigantikus, extravagáns gerilla-látványkonyhává változtatják. A Gerilla Gourmet látványkonyhája mellőzi a gyorsfagyasztott húsokat, a génkezelt zöldségeket, a szintetikus vackokat, az egészségtelen alapanyagokat, visszatérnek a magyar konyha gyökereihez, azokhoz a csúcsminőségű háztáji alapanyagokhoz, melyek a Szeged környéki kiskertekben teremnek. Emellett a szervezők felkérik Magyarország és Szeged első számú séfjeit, hogy a helyi alapanyagokból készítsék el a legkülönlegesebb, legvagányabb étkeket. Mindezt a Széchenyi tér kellős közepén, a vendégek szeme láttára.

2016. április 09. Etyeki piknik, Etyek >>> 

A Tavaszi Etyeki Piknik - a rendezvény már ismert filozófiája szerint - az évszakra jellemző gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A pikniken lesznek gourmet sonkák, helyi sajtok, kalácsok, házi sütemények, szörpök, s a pincékben pedig etyeki és a Kárpát-medence területéről érkező vendégborászok borait lehet kóstolni.

2016. április 15-17. Gyulai pálinkafesztivál, Gyula >>> 

A fesztivál három napja alatt Gyulán a nemes ital, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül. A szervezők számára fontos célkitűzés, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabban módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával. A várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

2016. április 15-17. Kucsmagomba fesztivál, Várgesztes >>> 

A Villapark a Vértes ölelésében, csendes zöldövezetben, friss levegőjű erdők és gyönyörű tavak közelében található. A hatalmas villaparkban gazdag növényvilág, nagy zöldfelületek, csend és nyugalom várja a vendégeket. A három napos fesztiválon a szervezők kucsmagomba túrákat, a gombászéletről szóló előadásokat és az ehető gombákról szóló beszélgetéseket tartanak, ahol lehetőség nyílik a közvetlen eszmecserére is.

2016. április 23-24. Móri Szent György-heti vigasságok, Mór >>> 

Mór a Bakony és a Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros. A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő- és borfajtának, a "Móri Ezerjó"-nak köszönheti. A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat.

2016. április 29-30. Egri Csillag Borfesztivál, Eger >>> 

Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A rendezvény helyszíne idén a Dobó István tér lesz.

2016. április 30 – május 1. Tarcali Tavasz - Bűbájos Hétvége, Tarcal >>> 

A tarcaliak a Bűbájos Hétvégét nem véletlenül tartják éppen a május elsejei hétvégén. Ez a dátum különleges azért, mert bizonyos hiedelmek szerint ekkor volt a „boszorkányszombat”, a régi szép hagyomány szerint május elsejére virradó éjszaka a legények „májusfát” helyeztek a választott leány kapujához, így adván a lány tudtára érzelmeiket, s ebben az évben az anyák napját is május elsején ünnepeljük. A Bűbájos Hétvége programjai tehát egyrészt a népi hiedelmekhez, népszokásokhoz, másrészt a termékenységhez, a nőiséghez, a szépséghez kapcsolódnak, de mindegyik program középpontjában Tarcal legnagyobb kincse, a tokaji bor áll.  A pincészetek a rendezvény ideje alatt szívesen látják a szomjas vándorokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss