Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anyukám legfinomabb húslevese

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

1.

A húsokat megtisztítjuk és (a máj kivételével) egy nagy, legalább 8 literes leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, keresztben elvágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét, valamint a negyed almányi cikkekre vágott zellert. Hozzáadjuk az egész borsot és a fokhagymagerezdeket pucolás nélkül.

2.

Felöntjük vízzel, hogy minden hozzávalót ellepjen. Lassú tűzön melegítjük addig, hogy ne forrjon fel.

3.

2-2 és fél óra főzés után beletesszük a két fej vöröshagymát héjastul. Újabb fél óra múlva hozzá tesszük a kelkáposztát, illetve ekkor ízesítjük sóval.

4.

Amikor a kelkáposzta megfőtt, óvatosan belehelyezzük a csirkemájakat, majd 5 perc múlva készen is van a leves.

Megjegyzés

Cérnametélttel vagy daragaluskával kínáljuk. Én minden zöldséget szeretek benne. Amikor kész a leves, a fokhagymát kinyomom a héjából és elnassolom :) A levesben főtt vöröshagyma is nagyon finom. - benedekorsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss