hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anyukám-féle meggyes pite

MME MME
12 4.3/5
75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást és a sárgáját felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a zsírral. A tésztát két részre osztjuk, majd minimum 30 percig pihentetjük.
  2. Az egyik tésztát kinyújtjuk, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, fahéjjal és búzadarával, majd ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, végül villával megszurkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ha a tészta nem akar összeállni, egy pici tejföllel vagy tejjel lehet lazítani. Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz. Szerintem nagyon finom, mi imádjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss