A tojást és a sárgáját felverjük a cukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a zsírral. A tésztát két részre osztjuk, majd minimum 30 percig pihentetjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. Ízlés szerint megszórjuk cukorral, fahéjjal és búzadarával, majd ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, végül villával megszurkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha a tészta nem akar összeállni, egy pici tejföllel vagy tejjel lehet lazítani. Anyukám zsírral készíti mindig, nem érzékelhető különbség, sőt még jobb is. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz. Szerintem nagyon finom, mi imádjuk. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!