Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anyósváró gombás csirke farfalle tésztával és petrezselymes újkrumplival

MME MME
3 5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megpucoltam, majd a fûszereket a sütõzacskóba szórtam, beledobtam a húsokat és pár szem gombát. Összeráztam, lazán bekötöttem a zacskó száját, és tepsibe rakva, elõmelegített sütõben készre sütöttem. A tésztát sós vízben kifõztem, leszûrtem. A krumplit megpucoltam, egyforma kockákra vágtam, és zsírban, fedõ alatt készre pároltam. Bõven megszórtam aprított petrezselyemmel, és jénai tálba raktam. A hagymát és a gombát apróra vágtam, megpirítottam kevés olajon a hagymát, majd az elõkészített gombát rádobtam, és lesütöttem. Amikor készen lett, belenyomtam a sajtot, megszórtam egy kevés liszttel, és felöntöttem kb. 1/2 l fõzõtejszínnel, megszórtam petrezselyemmel, és a kész étel mellé kínáltam. A tálalás úgy történt, hogy a tányér egyik felére tésztát raktam, másikra petrezselymes krumplit, középre a sült húst, és
meglocsoltam a gombás szósszal.

Megjegyzés

Nem egy könnyû ebéd, de mindenki variálhatja kedve szerint. Készítettem már ízesített sajttal vagy többféle kemény reszelt sajttal is. Nagyon bejött eddig mindig. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss