Elkészítés: 4 tojás sárgáját 12 dkg cukorral, 20 dkg margarinnal kikeverünk, 50 dkg lisztet, 1 egész sütőport teszünk bele, tejjel összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, de az egyik nagyobb legyen, mint a másik kettő. Zsírozott, lisztezett tepsi hátán megsütjük. A töltelékhez a legvastagabb lapot összetörjük, 2 dl forró vaníliás tejet öntünk rá, ehhez jön 1 rumaroma. 10 dkg margarint 18 dkg porcukorral kikeverünk, adunk hozzá 2 evőkanál kakaóport, ezután a két masszát összekeverjük, a lapok közé betöltjük. A mázhoz 4 tojás fehérjéből 18 dkg porcukorral gőz felett nagyon kemény habot verünk, a felső lapra simítjuk, megszórjuk tortadarával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre