hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Antipasti grillezett paprikával, cukkinivel és kapribogyóval

45 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmosom. A sütőt grillfokozatra állítom. A paprikákat 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Akkor készültek el, ha fényes héjuk felpúposodik, enyhén fekete foltos lesz.

Amíg a paprikák sülnek, teáskanálnyi olajat hevítek egy nagyobb serpenyőben, a cukkinit éles késsel vagy szeletelővel 2 mm vékonyságúra karikázom. A már forró olajban kevés sóval épp csak 2-3 perc alatt átpirítom. Maradjon roppanós!

Ha a paprikák megsültek, nejlonzacskóba rakosgatom, és megvárom, míg szobahőmérsékletűre hűlnek. Ekkor meghámozom, kicsumázom, 4 cm hosszú, 2 cm széles darabokra vagdosom.

Az öntethez az ecetet, olajat, sót, cukrot, borsot és oregánót alaposan összekeverem. A grillezett zöldségeket a kapribogyóval salátástálba halmozom, meglocsolom az ecetes öntettel.

Akár a tálban is lehűthető, de akinek kevesebb hely áll rendelkezésére a frizsiderben (nálam ez állandó probléma), vagy hosszabb eltarthatóságra gondol, nyugodtan pakolja üvegekbe az eredményt felöntve annyi öntettel, amennyi kényelmesen ellepi a hozzávalókat. Legalább 4 órát, de inkább egy éjszakát mindenképp érdemes hűteni, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés

A receptben megadott mennyiségből 2 nagyobbacska üvegre vagy 3 kisebbre való mennyiség lesz, összesen 7-8 dl űrtartalmú szükséges hozzá. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss