hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt az oldalát biztosan nem ismerted a 80-as évek magyar tévésztárjának - fotó!

default user icon
MME
Zseniális tehetségű, többszörös díjnyertes zongoraművész, színész, humorista, műsorvezető, nyelvzseni - ezeket mindenki tudja, és tudta már a hetvenes-nyolcvanas években is Antal Imréről. Ám van valami, amit csak kevesen, mind a mai napig.

Mégpedig az, hogy Antal Imre imádott főzni! Számos korbali felvétel tanuskodik erről, valamint egy könyv, ami 1983-ban jelent meg Zenei ki, mit főz? címmel. Ebben Antal, bár, mint az előszavában ki is fejti, nagyon nem szimpatizál azokkal a zeneművészekkel,  akik pár recept birtokában máris szakácsnak kiáltják ki magukat, mégis megosztotta gyerekkora egyik kedvencének, a suhantott levesnek az elkészítési módját. Ezt a tarhonyával dúsított zöldséglevest ő csak "mannalevesnek" hívta, mert szerinte olyan finom volt, mint a mennyei manna! Ti is megtaláljátok, a kép alatt - készítsétek el!

 

Hozzávalók:

20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
10 dkg zellergumó
1/2 mk pirospaprika
pár szem köménymag
1 db zöldpaprika
1 dl tejföl
1 ek zsír
10 dkg tarhonya 
1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés:

"Az apróra vágott hagymát mogyorónyi zsírban aranysárgára pirítom. Felaprítok sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldpaprikát. A zsírba dobom, és pár szem köménymagot, pirospaprikát hintek rá. Felöntöm kétliter­nyi vízzel, amikor is sistergő hangot ad. In­nen a neve: „suhantott” leves. Sózom, s amíg lassan fő, tarhonyát zsírban megpirítok. A levesbe öntöm, és a zöldséggel együtt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt keverek bele."

Ezek is érdekelhetnek