Elkészítés: A tésztához 6 dkg cukrot barnára pirítunk, feleresztjük 1,5 dl feketekávéval. Ha kihűlt, adunk hozzá 30 dkg lisztet, 2 dkg szalakálit, 1 tojást, 8 dkg margarint. Összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, tepsi hátán megsütjük.
A krémhez 3 dl tejet, 10 dkg cukrot, 2 púpos evőkanál lisztet, 2 tojássárgát sima péppé főzünk. Ha kihűlt, 20 dkg vajat 10 dkg cukorral kikeverünk, majd a tejes krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük.
A tetejére a 2 tojásfehérjét 8 dkg cukorral gőz felett felverjük, majd a sütemény tetején egyenletesen elosztjuk. Csokimázzal lehet díszíteni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre