Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ánizsos kockák

MME MME
5/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 9 dkg cukor
  • 2 evőkanál ánizslikőr vagy ánizsból főzött tea
  • 15 dkg finom búzaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 250 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • fél csomag zselatin
  • 5 evőkanál ánizslikőr vagy ánizsból főzött tea
  • A díszítéshez:
  • 3 csomag étcsokis tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj
  • (esetleg kevés tejcsokis tortabevonó)

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a tojásokkal, a cukorral és a likőrrel egy keverőtálban konyhai robotgéppel krémesre keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a kakaóport, a masszába szitáljuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt vagy vajazott tepsibe öntjük. A süteményt az előmelegített sütő középső részén sütjük kb. 15 percig. A süteményt azonnal egy cukorral beszórt papírra borítjuk. A sütőpapírt hideg vízzel bekenjük, óvatosan lehúzzuk. Ha a sütemény kihűlt, a hosszabbik oldal mentén félbevágjuk. A krémhez a tejszínt a porcukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel kemény habbá verjük. A zselatint a likőrrel oldódásig melegítjük, és hűlni hagyjuk. Amikor a zselatin sűrűsödni kezd, óvatosan a habhoz keverjük. A krémet azonnal a tészta egyik felére kenjük, ráfektetjük a másik felét, kicsit rányomkodjuk. 1 órára hideg helyre tesszük. A süteményt kis kockákra vágjuk. Az ét tortabevonót felolvasztjuk, egy tálba öntjük, hozzákeverjük az olajat, és a kockákat megforgatjuk benne. A tej tortabevonót felolvasztjuk, és dekoratívan a kockákra csurgatjuk. Tálalásig hideg helyre tesszük.

Megjegyzés

Az ánizsteához 1 teáskanál ánizsmagot 1 dl forró vízbe beáztatunk, letakarva 10-15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss