hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Anikó-szelet

MME MME
2
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • A mázhoz:
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • evőkanálnyi őrölt fahéj
  • A tepsi kenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a kakaópor kivételével a tészta többi hozzávalóját. Az egészet jól kidolgozzuk, majd megfőzzük a krémet.

Ezután egy magas falú, nagyobb méretű tepsit margarinnal kikenünk, meghintjük
zsemlemorzsával, és beleöntjük a tészta felét. A másik részéhez hozzáadjuk a kakaóport. Ezt a masszát összevissza rákanalazzuk a tepsiben lévő tésztára.

Erre öntjük az előzőleg elkészített forró
pudingkrémet, s előmelegített sütőben 25-30 percig 180 Celsius-fokon sütjük.

Ha kész a sütemény (tehát még forró), máris rákenjük a porcukorral és vaníliás cukorral összekevert tejfölt, s végül a tetejét fahéjjal meghintjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek