Elkészítés: A tojássárgákat, az egész tojást a cukrokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a krémes-habos masszával összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy a fagyasztóba bő fél órára.
A lehűlt tésztát 2 részre osztjuk. Dió nagyságú gombócokat gömbölyítünk, egy fakanál végével a közepét benyomjuk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk 3-4 cm távolsága. Egy ecsettel tojásfehérjével lekenjük, és darabos dióval megszórjuk. A tészta másik feléből is dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, először tojásfehérjébe, utána kristálycukorba mártjuk. Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, fakanállal benyomjuk a közepét.
190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. Tovább ne süssük, mert kemény lesz! Még a forró kisült süti lyukaiba lekvárt csepegtetünk. Fémdobozban sokáig eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre