Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angyalszem

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 jól megmosott citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A kenéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • A hempergetéshez:
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg darabos dió
  • A töltéshez:
  • 3-4 evőkanál lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat, az egész tojást a cukrokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a krémes-habos masszával összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy a fagyasztóba bő fél órára.

A lehűlt tésztát 2 részre osztjuk. Dió nagyságú gombócokat gömbölyítünk, egy fakanál végével a közepét benyomjuk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk 3-4 cm távolsága. Egy ecsettel tojásfehérjével lekenjük, és darabos dióval megszórjuk. A tészta másik feléből is dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, először tojásfehérjébe, utána kristálycukorba mártjuk. Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, fakanállal benyomjuk a közepét.

190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. Tovább ne süssük, mert kemény lesz! Még a forró kisült süti lyukaiba lekvárt csepegtetünk. Fémdobozban sokáig eláll.

Ezek is érdekelhetnek

Friss