Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angolos marhasült mustáros kéreggel

> 90 perc
rafinált
költséges
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A húst egy tepsiben grillrácsra fektetjük és 45 percig sütjük. Ezután kivesszük, és a sütőt visszakapcsoljuk takarékra (65-70 fokra).
  2. A vajat vagy a margarint felhevítjük egy serpenyőben. Beleszórjuk a gombát, a salottát, valamint a fokhagymát, és közepes tűzön megpároljuk kb. 3 perc alatt. A tűzről levéve összekeverjük a mustárral és félretesszük. A kenyérmorzsát elvegyítjük a tarka borssal és a bazsalikommal.
  3. Az elősütött húst megkenjük a mustárral, majd finoman rányomkodjuk a morzsás keveréket. Végül angolosra sütjük kb. 15 perc alatt. A sütési idő vége felé alufóliával letakarjuk, hogy a kéreg ne égjen meg. A sütőből kivett húst becsomagoljuk a fóliába, és legalább 15 percig pihentetjük, mielőtt felszeleteljük.
  4.  Vegyes zöldségkörettel, pl. főtt burgonyával, párolt brokkolival, sárgarépával, zöldborsóval tálaljuk.Yorkshire puding is illik hozzá.
A szaftos rib-eye a rostélyos középső része. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-es bögrét használj. A húst ízlés szerint jobban is átsütheted. Közben ne szurkáld, mert kifolynak belőle az értékes nedvek! Maghőmérővel ellenőrizheted az állapotát: 50 foknál a belseje még rózsaszín, 70 foknál már jól átsült. Ha ennél tovább sütöd, kiszárad!

Ezek is érdekelhetnek

Friss