Elkészítés: A pulykamellett előző este befűszerezem, éjszakára a hűtőben pihentetem, hogy pácolódjon.
Másnap reggel egy serpenyőben kevés olajat felhevítek, majd a pulykamell mindkét oldalát megpirítom, hogy a bőre jó ropogós legyen. Nem kell átsütni a pulykát, mivel ezután megy bele a lassúfőzőbe.
A hagymákat megtisztítom, negyedelem, majd a hagymát és a fokhagymát a lassúfőző edény aljába helyezem. Ezután 4 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát, ráöntöm a hagymára, majd a tetejére helyezem a pulykamellett, bőrrel felfelé. 2 órán keresztül magas fokozaton, majd 5 órán keresztül alacsony fokozaton főzöm.
A krumplit megtisztítom, és nagyobb kockákra darabolom. Sós vízben 10 percig főzöm, majd leöntöm róla a vizet, és az edényben hűlni hagyom. Ezután megrázogatom, hogy a puha élek lekerekedjenek.
Egy tepsiben a libazsírt felforrósítom, az enyhén szétnyomott fokhagymagerezdeket a zsírba helyezem, majd ebbe forgatom a krumplit. Fűszerezem sóval, borssal, friss rozmaringgal, és sütőben 220 fokon 35 percig sütöm. Kiveszem a sütőből, megforgatom, majd visszatéve a sütőbe még 20 percig sütöm, amíg aranybarna lesz. Mikor kész, a tepsiből kiveszem, különben felszívja az összes zsíradékot.
A Yorkshire puddinghoz a hozzávalókat egy tálban mixerrel összekeverem. Egy muffin sütőforma minden csészéjét olajjal kikenem, majd a masszát a csészékben egyenlő részre elosztom. 220 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Köretként tálalom.
A töltelék golyócskákhoz a 3 zsemlét vízben megásztatom, majd kicsavarom. Hozzáadom az 1 tojást, a fűszereket és a dinsztelt hagymát, összekeverem, ha szükséges, egy kevés vizet adok hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Kis, kb. 2 cm átmérőjű golyókat formálok belőle, 220 fokon aranybarnára sütöm őket.
A hús alatt keletkezett szaftot és hagymákat egy botmixerrel összeturmixolom, és a kész yorkshire puddingok közepébe öntve tálalom a pulykával, a sült krumplival és a töltelék golyócskákkal. Jó étvágyat!