Lábasba öntjük a tejet az olajjal együtt. Beleszórunk 10 dkg cukrot, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Azután lehúzzuk a tűzről, és 30 percig pihentetjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleszitáluk 60 dkg lisztet és összedolgozzuk. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Azután beledolgozzuk a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval vegyített megmaradt lisztet.
A fahéjat összekeverjük a maradék cukorral. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rászórjuk a fahéjas cukor, valamint a megmosott mazsola harmadát, félbe hajtjuk, majd ismét kinyújtjuk. A műveletet még kétszer megismételjük. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk, és mindből cipót formázunk. A bucikat kiolajozott tepsiben elrendezzük, és lefedve további 30 percig kelesztjük. Azután megkenjük a tetejüket a 2 ek tejjel elkevert tojásfehérjével, és a 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk sütiket kihűlni a tepsiben.
Sűrű mázt keverünk a tojásfehérjéből és a porcukorból. Habzsákba töltjük, kereszt alakban nyomjuk a bucik tetejére, és hagyjuk megszilárdulni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!