Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angol csokis tekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 3 dkg liszt (3 kanál)
  • 3 dkg kakaópor (3 kanál)
  • A krémhez:
  • 23 dkg csoki
  • 1 kanál víz
  • 2 tojás
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 6 tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és keményre verjük. A 6 darab tojássárgát egyenként hozzákeverjük a habhoz. A 3 dkg lisztet és a 3 dkg kakaóport összekeverjük, és a habhoz ezt is lassan hozzáadjuk.

Egy tepsit kikenünk, kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és
előmelegített sütőben 20 percig sütjük 170-180 fokon.

A krémhez a csokit 1 kanál vízzel gőz fölött felolvasztjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 tojássárgát. A 2 tojásfehérjét habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokikrémbe. Hidegre tesszük, hogy kicsit dermedjen.

A tejszínhabot felverjük a habfixálóval.

A csokikrémet a csokis piskótára kenjük, elegyengetjük rajta a tejszínhab felét, majd óvatosan feltekerjük. A maradék tejszínhabbal bevonjuk.

Ezek is érdekelhetnek