Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angol csokis tallér

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk,majd tallérokat formálunk belőle. A tallérok átmérője kb 2,5-4 cm legyen, a vastagságuk max. 1 cm. Azért kell csak ekkora, mert szét fognak terülni.

Helyezzük kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe a tallérokat. Ha rendes, nagy tepsiben sütjük, egymás mellé hármat tegyünk, kisebb tepsibe kettőt.

Ezután előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk, és 10-15 percig sütjük. Folyamatosan figyeljünk, mert gyorsan megég! Az idő előrehaladtával egyre rövidül a sütési idő.

Először szuflészerű a süti (amikor hozzáérünk, ott marad az ujjunk nyoma), majd kezd megszilárdulni. Ilyenkor kell kivenni, és hideg helyre vinni hűlni, végül lapáttal óvatosan felszedni őket.

Jó étvágyat ehhez az eredeti angol sütihez!

Megjegyzés

A kakaóport érdemes először a liszttel összekeverni, hogy ne porzzon.
Először úgy néz ki, hogy sosem fog összeállni a tészta, de ne aggódjunk, menni fog!

Érdemes kettő tepsit használni, hogy amíg az egyik hűl, süthessünk a másikban. A papírt nem kell minden sütés után kicserélni.
- princessztike

Ezek is érdekelhetnek

Friss