Elkészítés: Egy nagy öblű tálban összekeverjük a darát a rétes liszttel, a sima liszttel, a porcukorral és a sóval. A margarint megolvasztjuk(mikrohullámú sütőben) úgy, hogy ne legyen túl kemény, de túl folyós sem. A megolvasztott margarint ráborítjuk a lisztes keverékre. Az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az eddigiekhez. Jól összegyúrjuk. Ha túl kemény vagy sok liszt maradt, adjunk még hozzá egy kis tejet, ha pedig túl laza vagy folyós, szórjunk rá egy kis réteslisztet, s így gyúrjuk tovább. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki(kb. 0,5-1 cm vastagra), és szaggassuk ki kör alakú kiszúróval. Helyezzük tepsire és nyomkodjuk bele a csokikockákat. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük (10 perc után feljebb kell helyezni a tepsit, hogy az alja ne égjen meg és piruljon).
Kellemes ropogtatást!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre