A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját összekeverjük a tejjel. Kis adagokban a cukros vajhoz adjuk a liszttel és a megmaradt cukorral felváltva.
A fehérjét fényesre és habosra verjük. Óvatos mozdulatokkal forgatjuk a vajas-lisztes keverékhez.
A felengedett áfonyát elosztjuk egy tűzálló tálban, majd rásimítjuk a citromos tésztamasszát. Egy tepsit félig forrásban lévő vízzel megtöltjük. Beleállítjuk a tálat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40–45 percre, majd tálaljuk.
Válasszunk a pudinghoz idény szerint gyümölcsöt. Érdemes kipróbálni más bogyóssal is, például szederrel. Ízletes lédús őszibarackkal is. Szelídebb íze lesz, ha narancshéjat reszelünk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre