Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angol citromos puding

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját összekeverjük a tejjel. Kis adagokban a cukros vajhoz adjuk a liszttel és a megmaradt cukorral felváltva.

2.

A fehérjét fényesre és habosra verjük. Óvatos mozdulatokkal forgatjuk a vajas-lisztes keverékhez.

3.

A felengedett áfonyát elosztjuk egy tűzálló tálban, majd rásimítjuk a citromos tésztamasszát. Egy tepsit félig forrásban lévő vízzel megtöltjük. Beleállítjuk a tálat, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40–45 percre, majd tálaljuk.

A LEGFINOMABB PUDINGOK >>> 

TOP 9 CITROMOS FINOMSÁG A NYÁRRA >>> 

ANGOL ÉTELEK >>> 

Válasszunk a pudinghoz idény szerint gyümölcsöt. Érdemes kipróbálni más bogyóssal is, például szederrel. Ízletes lédús őszibarackkal is. Szelídebb íze lesz, ha narancshéjat reszelünk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss