A diétás bagett tésztájához az élesztőt langyos vízben az eritrittel felfuttatjuk. Közben kimérjük a többi hozzávalót. A kókuszolaj kivételével keverőtálba tesszük őket.
A felfuttatott élesztőt a keverékhez adjuk, tetszés szerint kézzel vagy géppel dagasztjuk. Végül a kókuszolajban megforgatjuk, atgyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, kb. 30-45 percig kelesztjük. (Gyorsításképp én előmelegített, lekapcsolt sütőben szoktam.)
Miután kétszeresére megkelt, átgyúrjuk, sodrófával téglalap alakúra kinyújtjuk. A rövidebb felénél szorosan felcsavarjuk, a széleit behajtjuk. Bevagdossuk. Kb. 20 percig kelni hagyjuk.
A tojássárgáját kevés langyos vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a bagettet. Ízlés szerint magokkal díszítjük.
180 fokos sütőben kb. 30-45 perc alatt (alul-felül sütéssel) készre sütjük.